top of page
Zoeken
  • f-e-niks

Donkere dagen voor Kerst

Kerst is niet voor iedereen de mooiste tijd van het jaar en het is goed om vanuit de gezamenlijke gedachten even bij stil te staan.

Deze periode is ook een tijd van later licht in de ochtend en vroeger donker in de avond. Mensen gaan veel sneller de wereld een beetje op ' slot' doen. Gordijnen dicht en afsluiten van elkaar, niet bewust, maar een beetje het gevoel van een winterslaap nabootsen.

Tijdens mijn werk als werkconsulent merk ik dat mijn kwetsbare doelgroep veel moeite heeft met deze periode. Veel mensen trekken zich terug in het eigen wereldje en sluiten de buitenwereld van zich af, omdat de omgeving en natuur niet de energie brengt, zoals in de zomer. Met als gevolg dat ze zelf ook minder energie krijgen om dingen te ondernemen of de noodzaak zien om de dagelijkse zaken te doen. '" Kerst mag voor mij gestolen worden" , hoor ik vaak en dat vind ik jammer!


Als we nu allemaal wat vaker een beetje energie brengen, door een praatje of een kleine attentie aan de personen die de wereld een beetje sluiten. Voor diegene die wat verder van je af wonen is een warme gedachte aan deze persoon ook voldoende als je maar de intentie meegeeft dat die voor deze persoon bedoelt is.


Fijne Kerstdagen gewenst allemaal!




7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw! Wat een reacties

Mijn website is nu bijna twee weken live en wat een fantastische reacties heb ik binnen gekregen. Van vrienden en familie uiteraard, maar...

Comments


bottom of page